ЗЗСО №225
м. Києва

 

Вітаємо Чубукчі Софію, ученицю 11-Б класу, яка зайняла ІІ місце у  І етапі Всеукраїнського конкурсу «Розкрилля душі», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

17 грудня в залі засідань Вченої ради Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка Національної академії наук України відбулася урочиста церемонія нагородження переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу «Розкрилля душі», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка видатного українського  поета, письменника, художника,  відомого громадського та політичного діяча, фольклориста, етнографа.

Організатором заходу виступила Київська Мала академія наук учнівської молоді спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Інститутом літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України. Свято урочисто відкрив М.Г. Жулинський, директор Інституту літератури, академік, доктор філологічних наук, професор. Микола Григорович  привітав учасників і  щиро подякував їм за те, що вони присвятили свої наукові і творчі роботи генієві української культури, великому Кобзареві. До вітального слова приєдналась представник Департаменту освіти і науки, молоді та спорту О.В. Святенко, яка наголосила, що державні установи м. Києва будуть забезпечувати подальшу роботу з обдарованою молоддю, підтримувати і стимулювати її у науковому пошуку.

Підготувала Чубукчі Срфію до конкурсу вчитель історії - Меркулова Світлана Костянтинівна. Після перегляду кінострічки директор Інституту літератури урочисто вручив   вихованцям Київської МАН почесні грамоти, а вчителям – подяки.  

Загалом, для участі в конкурсі було подано 25 робіт, з них – 19 творчих та 6 дослідницьких.