ЗЗСО №225
м. Києва

8 травня учні 6-х класів провели цікавий урок географії у Націона́льному ботані́чному саду і́мені Мико́ли Миколайовича Гришка́ Націона́льної акаде́мії нау́к України, під час якого вони  склали опис природного комплексу своєї місцевості та познайомилися з рослинністю інших природних зон.Екскурсію до саду організували вчителі географії та класні керівники.

Націона́льний ботані́чний сад і́мені Мико́ли Миколайовича Гришка́ Націона́льної акаде́мії нау́к України входить до природно-заповідного фонду України і є об'єктом комплексної охорони, належить до земель природного та історико-культурного призначення, які охороняються як національне надбання держави.

Одним із головних завдань ботанічного саду є проведення досліджень у галузі охорони природи, створення бази для збереження генофонду рослин і всього біологічного різноманіття, а також просвітницька діяльність з питань екології та використання рослин.

За різноманітністю колекцій живих рослин, масштабами території, рівнем наукових досліджень, займає одне з провідних місць серед найбільших ботанічних садів Європи. До складу ботанічного саду входить 8 наукових відділів, унікальний колекційний фонд Національного ботанічного саду налічує близько 11180 таксонів, що відносяться до 220 родин та 1347 родів.