ЗЗСО №225
м. Києва

Відповідно з „Планом основних заходів підготовки цивільного захисту навчального закладу на 2014 рік”, 18 травня 2014 року у період з 8.00 до 15.00 в школі було проведено День цивільного захисту та  об’єктовного  тренування  на тему: „Дії органів управління, сил та структурних підрозділів ЦЗ школи у разі виявлення у навчальному корпусі школи пожежі” під керівництвом начальника ЦЗ школи – директора школи.

Перед першим уроком проведено інструктивний збір представників 1-11 класів, поставлено завдання щодо дій, передбачених планом Дня ЦЗ, роздано форми рапортів.



На першому уроці у 2, 6, 7 класах класними керівниками, які пройшли підготовку на Київських міських курсах цивільного захисту, було проведено відкриті уроки за тематикою ЦЗ:

Клас

Тема відкритого уроку

Відповідальний

2-А

Чорнобиль – наш біль

Расько Т.В.

2-Б

Стихійні лиха на планеті Земля. Чорнобильська катастрофа та її наслідки для України

Тихоненко О.С.

2-В

Правила поведінки у надзвичайних ситуаціях

Терлецька Н.В.

6-А

Виступ агітбригади «Спалах». «Земля – наш рідний дім, а ми – господарі у нім»

Ромашко Л.Л.

6-Б

«Обережно, міни!» Небезпечні знахідки

Лотоцька Н.В.

7-А

Техногенні катастрофи

Цуприк Н.В.

7-Б

Дії населення у надзвичайних ситуаціях

Опрощенко Г.М.

7-В

Перша допомога при пораненнях під час терористичного акту

Тригуб Л.Г.

Класними керівниками 1,3-5, 8-11 класів було проведено уроки за тематикою ЦЗ. Учнями школи у цей день було переглянуто науково-популярні, хронікально-документальні фільми та мультфільми з питань цивільного захисту.



Учні 11-Б класу, підготовлені учителями предмету «Захист Вітчизни» (Шимко І.М., Тригуб Л.Г.), провели у початковій школі та 5-х класах уроки за тематикою ЦЗ, на яких діти мали можливість практично застосувати засоби індивідуального захисту (протигаз, ватно-марлева пов’язка «пелюстка») та відпрацювати елементи надання першої медичної допомоги (накладання пов’язок, шин).


Було проведено конкурси малюнків серед учнів 1-7 класів за темами «Небезпека очима дітей», «Скажімо наше дружне «Ні!» усім пожежам на землі», «Дії населення у надзвичайних ситуаціях».

Відбувся виступ агітбригади учнів 6-А класу «Сполох» (класний керівник Ромашко Л.Л.) на тему: «Земля – наш рідний дім, а ми – господарі у нім!».


Учні 10-х класів відпрацювали шляхи евакуації та ознайомилися із захисними спорудами (сховищем) на території «Заводу залізобетонних виробів». Екскурсію було організовано вчителем предмету «Захист Вітчизни» Шимко І.М.


Учнями 11-А класу було відпрацьовано шляхи евакуації та відвідано Національний військово-історичний музей.

Уже декілька років поспіль у проведенні Дня ЦЗ беруть активну участь  представників ГУ з питань НС КМДА. Цього року вони  провели лекцію та практичне заняття на тему «Дії населення під час НС» для учнів 7-8,11 класів. Адміністрація ЗНЗ № 225, учнівський загал та батьки щиро дякують за допомогу у організації і проведенні лекційних занять представниками аварійно-рятувальної служби  “Київська служба порятунку”: Пуреховим Г.Б., головним спеціалістом з кадрових питань та Стерликовим О.С., рятівником з АРВ.

 


Для учнів 9-х класів випускником нашої школи, студентом юридичного факультету Національного університету ім.Т.Г.Шевченка, помічником Народного депутата Верховної Ради України Шаповалом О. було проведено лекцію та практичне заняття на тему «Правила поведінки під час НС та військових дій».


О 1000 за сигналом ЦЗ «Увага всім!» проведено учбову евакуацію особового складу школи, організовано, спокійно, але динамічно і швидко було проведено учбову евакуацію усіх учасників навчально-виховного процесу, учасники тренування дотримувалися правил безпечної поведінки.


У спортивному залі школи учителями фізичної культури Здрак Т.В. та Самойленко Є.А. було проведено комбіновані естафети з елементами виконання нормативів, контрольних питань програми «Захист Вітчизни».


 

 

Відповідно з „Планом основних заходів підготовки цивільного захисту навчального закладу на 2014 рік”, 18 травня 2014 року у період з 8.00 до 15.00 в школі було проведено:

а) День цивільного захисту (надалі – „День ЦЗ”) під керівництвом начальника ЦЗ школи – директора школи;

б) об’єктове тренування (надалі – ОТ) на тему: „Дії органів управління, сил та структурних підрозділів ЦЗ школи у разі виявлення у навчальному корпусі школи пожежі” під керівництвом начальника ЦЗ школи – директора школи;