ЗЗСО №225
м. Києва

14 жовтня ми святкуємо одне з найбільших народних свят – свято Покрови Пресвятої. Це день українського козацтва, який встановлений Указом Президента України в 1999 році. Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак - це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одне – свободу.

У цей день ми святкуємо ще й День захисника України.

Свято встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу.

Саме тому на передодні цих свят у школі було проведено козацькі забави «Нумо, хлопці-козаки» між учнями 6-А та 7-А класів, щоб переконатися, що ми є нащадками славного козацького роду, що в наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків.

Хлопці показали справжній козацький вишкіл, гарт, знання історії, літератури, віртуально пройшли козацькими шляхами, розповіли козацькі побрехеньки, а як же козаку без гумору; були активними, допитливими, вмілими, кмітливими.

Наші команди показали, що вони - гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки і не забувають минулого нашого народу, бо в минулому наше коріння, з минулого проростає майбутнє.

У змаганні не було переможців, перемогла дружба – сили були рівні, кожного учасника нагородили «медаллю».

А на завершення - козачки вручили команді українську смачну паляницю.