ЗЗСО №225
м. Києва

 

Щороку, у яскраву осінню пору, приходить до нас світле свято Покрови Пресвятої Богородиці. У цей день, 14 жовтня, наша країна святкує День захисника України.

В багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої.

Ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності  людям, які захищали соборність  і незалежність України.

У  Державному Гімні України є слова «І покажем, що ми браття козацького роду».

Саме тому до  Дня захисника України між учнями 5-А і 5-Б класу було проведено козацькі забави «Нумо, хлопці-козаки». Веселі, цікаві конкурси провела вчитель української мови і літератури, керівник гуртка Скрипник Л.М. Учасники і глядачі показали свою грамотність, ерудицію, допитливість,   кмітливість,  знання українських традицій та фізичну підготовку, стійкість, витримку.  Вони довели,  , що, справді, козацькому роду нема переводу.

Щирі, відверті, захоплюючі та зворушливі святкові заході допомагають досягти мети національно-патріотичного виховання, виховати справжніх патріотів та майбутніх захисників України!