ЗЗСО №225
м. Києва

 

11 жовтня до Дня Захисника України у шкільну  бібліотеку Школи №225 було запрошено Сергія Ухачевського — воїна, сценариста, письменника, володара відзнаки «Золотий письменник України». За освітою наш гість — вчитель української мови та літератури. Працював журналістом, продюсером, PR-консультантом, кризовим менеджером і сценаристом. Сергій також є автором теле- та кіносценаріїв для телеканалів Discovery, National Geographic, Інтер, СТБ і кількох кінокомпаній. У минулому — «афганець», за останній період — активний учасник Майдану і АТО, після — як волонтер займався забезпеченням фронту, лікуванням бійців тощо. Під час творчої зустрічі учні 10-11 класів  познайомились з творами автора гостросюжетним романом «Карпатський капкан» (2015)(  вже розпочато екранізацію), дитячою книгою «Казка Старого Мельника» (2015)( знято фільм ) та майже автобіографічним романом «Легенди нескореної зими» (2016).

Гостем заходу також став  власник і директор видавництва«Кальварія», яке тісно співпрацює з автором - Петро Мацкевич. Упродовж заходу пан Петро розповідав  про співпрацю і  про книги які написав автор.

Враховуючи, що Сергій Ухачевський має військовий досвід — «афганець» у минулому,  активний  участник   подій на Майдані, учасник бойових дій у зоні АТО, — юнаки задавали автору питання про бойові дії на Сході нашої країни, бажаючи отримати достовірну інформацію з перших вуст.

Після заходу відбулася фотосесія на згадку про зустріч, учасники заходи мали змогу придбати книгу з автографом.