ЗЗСО №225
м. Києва

 

Вчителі нашої школи підтримали страйк освітян та взяли участь у пікетуванні на Хрещатику.

Адже підвищення тарифів на ЖКП, низькі розміри заробітних плат пенсій, стипендій викликають зростання соціальної напруги у трудових та студентських колективах.

У зв’язку з чим, освітяни м. Києва висловлюють прагнення до вступу у колективний трудовий спір та організації страйку, що і відбулось 1 листопада.

Тож профспілкова сторона наполягає на здійсненні заходів, спрямованих на задоволення вимог освітян.

Тому 1 листопада 2016 року представники Профспілки освітян м.Києва зустрілися з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Під час зустрічі голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь озвучив вимоги учасників акції протесту, викладені у прийнятій резолюції, зокрема  щодо введення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, «розмороження» ЄТС, виконання вимог ст. 62 Закону України «Про вищу освіту», якою встановлено розмір академічної стипендії на рівні не менше прожиткового мінімуму.

Володимир Гройсман наголосив, що  галузь освіти – серед головних пріоритетів Уряду. У 2017 році передбачено збільшення заробітної плати вчителів на більше ніж 30%, опрацьовується питання про збільшення видатків на стипендії.

З 1 грудня заробітні плати будуть підвищені на 10%. Розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду, з якого розраховуватимуться посадові оклади освітян, з 01.01.2017 року збільшується до 1600 грн. Мінімальну заробітну плату планується встановити на рівні 3200 грн.

Наступне питання, над яким працює Кабінет Міністрів, - осучаснення пенсій в Україні та реформування пенсійної системи, зазначив Прем'єр-міністр та підкреслив, що збільшення заробітних плат і соціальних стандартів можливе відповідно до зростання економіки.

Говорячи ж про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, Володимир Гройсман вкотре закликав українців користуватися механізмом субсидій, вказав про впровадження  механізму адресної безповоротної державної підтримки для громадян, які потребують компенсації після запровадження ринкової ціни на газ.

Разом з тим, Прем'єр-міністр зазначив, що наразі Кабінет Міністрів працює над розробкою рішень щодо монетизації субсидій.