ЗЗСО №225
м. Києва

Це була несподівана та дуже зворушлива зустріч для наших учнів, які з самого початку АТО разом з вчителями школи допомагали добровольчому батальйону, що згодом став підрозділом ЗСУ.

Учні нашої школи постійно проводять благодійні акції в поміч воїнам АТО: влаштовують ярмарки та концерти; організовують плетіння маскувальних сіток; купують одяг, ліки, мед і передають все це захисникам України.

Не припиняли допомогу наші школярі разом з волонтерами навіть під час літніх канікул, а саме 10 червня 2016 року учні та педколектив школи відправили на фронт протиопікові  серветки, перев’язувальні засоби з антимікробною дією, протиопіковий пантенол, протигрибковий клотрімазол, термоковдри для поранених, знеболюючий дексалгін, а також препарат "трисоль" для відновлення водного балансу при крововтратах.


Такий набір медикаментів відправлявся невипадково, адже на фронті було знову бойове загострення …, знову гинули кращі сини України, а також було багато поранених, що потребують невідкладної допомоги...


А також тоді відправили насіння редиски – як "паростки нового життя" та, звичайно ж, як майбутні вітамінчики, з підписом: "Будьте здорові наші ГЕРОЇ та живіть довго!"

І ось, приїхавши до Києва на декілька днів, Володимир сюрпризом завітав до дітей, щоб особисто подякувати за їх турботу та небайдужість і, звичайно ж, допомогу від юних патріотів.


Учні уважно слухали розповідь бійця про те, як на фронті радіють їх передачам, особливо - дитячим малюнкам та браслетам ручної роботи (при цьому очі бійця заблищали, всі притихли і це єднання душ відчули всі присутні) - ось це те, заради чого ми не втрачаємо Силу Духу, - сказав Володя.

"Заради вас, вашого спокою, мирного неба над головою, щоб ви мали змогу спокійно навчатись та займатись улюбленою справою!"

Головний подарунок від наших учнів - Державний Прапор України, на якому учні написали молитву та намалювали Божу Матір, бійці розмістили в своєму бліндажі, і ось вже більше двох років він їхній Оберіг!

Далі 1-го вересня в школі провели акцію «Благодійність замість квітів» і закупили мед,  протиопікові серветки,  хірургічні пластирі на глибокі рани, кровоспинні тампони.

Не забули і про - так любимі бійцями, малюнки, в яких стільки життя та дитячих мрій! Все це передали Володимиру зі словами -"хай ліки будуть і хай не знадобляться!"


Відбулась і довгоочікувана зустріч ГЕРОЯ  із «сином полку», так  поміж собою воїни називають Богдана, учня 9-Б класу нашої школи, якому Володя привіз подарунок і батьківські настанови.


А в музей нашої школи Володимир привіз трофейну каску.


Так, по-чоловічому, прощаючись, хлопці тисли руку бійцю... На самісінькій передовій знають про 225 київську школу, знають, що там вчаться справжні і небайдужі Патріоти, особистості, які не зрадять Україну!

Їхні малюнки носять біля серця, як захист, як оберіг, бо нема нічого чистішого за думки дитини та молитви Матері.

Дуже алегоричним було прощання: учні побігли у своїх справах: хто на урок, хто на гурток, хто на факультатив, хто з друзями спілкуватись...

А Володя, розправивши міцні плечі, мов крила, пружним кроком пішов у війну..., щоб ми всі були під захистом, захистом тисяч пар крил над Україною!

Бережи вас Боже, хлопці! Повертайтесь живими! Повертайтесь з Перемогою!

Слава Україні!!! Героям Слава!!!