ЗЗСО №225
м. Києва

На базі нашого закладу, що є опорним з безпеки життєдіяльності загальноосвітнім навчальним закладом Оболонського району, був проведений семінар-нарада для керівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів - суб'єктів забезпечення цивільного захисту об'єктів господарювання - щодо підготовки до проведення у квітні поточного року Дня цивільного захисту в навчальних закладах.

Організаторами заходів у рамках передбаченого Кодексом цивільного захисту України та інших розпорядницько-керівних документів виступили управління освіти Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації та курси удосконалення керівних кадрів НМЦ ЦЗ та БЖД м.Києва.

Темою семінару була "Організація роботи органів управління цивільного захисту об’єкту щодо захисту працюючого персоналу (школярів, вчителів, технічного персоналу при виникненні надзвичайних ситуацій".

Головна мета семінару:

1. Удосконалити форми і методи роботи керівників навчальних закладів щодо організації та проведення Дня цивільного захисту та об’єктового тренування в загальноосвітніх навчальних закладах району.

2. Вироблення методичних рекомендацій та єдиних підходів щодо дій органів управління та посадових осіб цивільного захисту загальноосвітніх навчальних закладів із запобігання надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

3. Обмін досвідом щодо організації підготовки та проведення Дня цивільного захисту в загальноосвітніх навчальних закладах району.

Заходи пройшли успішно, згідно розробленого плану, сприяли виробленню єдності поглядів на організацію і методику практичного закріплення знань щодо дій у надзвичайних ситуаціях, носили характер спеціальної підготовки до проведення в загальноосвітніх навчальних закладах спланованих на квітень "Днів цивільного захисту" з елементами об'єктового тренування як підсумкового заходу практичної перевірки рівня набутих учнями знань та умінь.

Пошук шляхів більш раціонального використання можливостей інтегрованого навчального предмету "Охорона здоров'я" щодо формування культури безпеки життєдіяльності учнів столичного регіону пройшов конструктивно завдяки участі у підготовці і проведенні вказаного заходу начальника управління освіти ВАХНЮК Н.М., методиста управління освіти ОСОКІНА В.А., директора школи І-ІІІ ступенів № 225 ГЛУШАНИЦІ В.Г. та заступника директора з НВР Безверхої Л.В., а також начальника відділу з питань НС Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації ГОМОНА О.В., заступника начальника відділу Державного нагляду (контролю) у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту Оболонського районного управління ГУ ДСНС у місті Києві РЯБОКОНЬ В.А., заступника командира комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" Київської міської державної адміністрації КРИЖАНОВСЬКОГО М.В., майстра виробничого навчання курсів удосконалення керівних кадрів НМЦ ЦЗ та БЖД м. Києва ЗУБЧЕНКА П.А., голови Оболонського товариства Червоного Хреста КИРІЄНКО Л.С.

План семінару з ЦЗ 2016

План семінару з ЦЗ 2016 (2)

Дякуємо всім хто брав участь у заході !