ЗЗСО №225
м. Києва

 

10 лютого 2015 року  - Міжнародний День безпечного Інтернету (Safer Internet Day, який  організовується Європейською мережею Центрів безпечного Інтернету Insafe, що діє в рамках Програми «Безпечний Інтернет» (Safer Internet Programme) Європейської комісії. Як спеціальна дата день було засновано в 2004 році в рамках проекту «Безпечні кордони ЄС» (EU Safe Border Project).

З 05 по 11 лютого в нашій школі проходив Тиждень безпеки дітей в Інтернеті.

Протягом тижня вчителями та учнями було проведено низку заходів, спрямованих  на формування безпечної поведінки та навичок свідомої та відповідальної взаємодії дітей в Інтернеті, захист їх від он-лайн загроз.

Найбільш цікавими серед проведених заходів стали неформальні уроки у початковій школі: уроки-подорожі «Он-ляндія  - безпечна Веб-країна»( 3-А кл.), «Віртуальна країна Інтернету» (1-А,Б,В кл.), бесіди проведені старшокласниками «Чи можна дружити через Інтернет» (11-Б кл.), обговорення з учнями 2,5-х класів казки «Подорож Всесвітньою павутиною» тощо.

Було проведено спільні заходи на паралелях 9-х та 10-х класів: уроки-тренінги «Безпека в інтернеті» (9-А, В кл.), виховна година «Захистіть себе та свій Інтернет-простір» (10-А,Б кл.) Надзвичайно активно обговорювалася тема «Кібербулінг та дорослий контент: як вберегти дитину» у 6-А кл. під час години-спілкування.  Крім цього учнями було переглянуто документальні фільми «Безпека дітей в Інтернеті» (7-А,Б кл.), «Інтернет-безпека» (6-Б кл.), презентації «Безпечний інтернет для учнів» (8-А кл.) тощо.