ЗЗСО №225
м. Києва

Всеукраїнський експеримент із упровадження інноваційного освітнього проекту «РОЗКВІТ»

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 18.04.2012 р. № 476 «Про проведення всеукраїнського експерименту з упровадження інноваційного освітнього проекту в навчальних закладах України за темою «Створення науково-методичних засад формування у дітей навчально-дослідницьких умінь» на базі  ЗНЗ №225 м. Києва розпочато дослідно-експериментальну роботу .

Основна мета проекту полягає у розробці системи розвитку і формування в дітей дошкільного та шкільного віку навчально-дослідницьких умінь в умовах спеціально змодельованого освітнього середовища навчально-дослідницької діяльності, функціонування якого здійснюватиметься з використанням інформаційно-освітнього простору Малої академії наук України. Проект спрямований на сприяння творчому розвитку дитини і пошук її талантів, формування діяльнісного підходу до життя. Програма є відповіддю на виклики сучасності, оскільки людство перейшло до інноваційного типу розвитку, який, серед іншого, характеризується надзвичайно швидкою зміною ідей, знань, технологій. Подаючи лише знання, педагоги не зможуть підготувати конкурентно спроможну в ХХІ столітті людину. Адже крім творчого засвоєння, сучасний школяр має володіти як мінімум ще двома функціями – умінням навчатися в продовж життя і практично застосовувати отримані знання.

Для реалізації завдань дослідно-експериментальної роботи  сформовано дві ініціативні  творчі групи педагогів, визначено експериментальні   класи, для організації навчально-дослідницької діяльності, педагогам і дітям експериментальних груп та класів безкоштовно надано  навчально-розвивальні посібники для дітей шкільного віку та методичні  рекомендації для учителів початкової та основної школи

Дослідно-експериментальна робота в школі здійснюватиметься  з 2012 року по 2017 рік у три етапи :

  • організаційно-діагностичний (червень 2012 р. – вересень 2012 р.),
  • корегувально-формувальний (жовтень 2012 р. – травень 2017 р.),
  • узагальнюючий (вересень 2017 р. – грудень 2017 р.)