ЗЗСО №225
м. Києва

Центром туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського район у м. Києва було проведено традиційний туристсько-краєзнавчий зліт учнівської молоді. Пуща-Водиця зустріла команди досить прохолодною осінньою погодою та це не стало на заваді справжнього свята туризму та гарного настрою для 420 школярів, що взяли участь у заході. Програма цьогорічного зльоту включала проведення туристських змагань та краєзнавчих конкурсів. Юні спортсмени мали можливість поборотись за перемогу на дистанціях «Туристсько-краєзнавчий похід» та «Комбінована естафета», а окремі учасники виборювали призові місця на дистанції «Смуга перешкод».

Найерудованіші  члени команд взяли участь в інтелектуальному конкурсі «Розумники». Цього року розглядалась тема «Ними пишається Київ». Команди відповіли на 80 запитань пов’язаних із видатними діячами (архітектори та скульптори, діячі культури, меценати та винахідники тощо), що в різний час жили та працювали в Києві. Розглядалась сфера їх діяльності та напрямок роботи, а також внесок у розвиток столиці та держави, пам’ятки скульптури та архітектури, що присвячені цим постатям.

Протягом дня на центральній галявині зльоту лунали пісні на слова українських  класиків та сучасних поетів, адже окремим видом програми при визначенні загальнокомандного заліку був конкурс співаної поезії, в якому учениця 9-А класу - Ковган Влада зайняла почесне ІІІ місце.


Дякуємо всім учасникам за спортивну підготовку, оптимізм та командний дух !