ЗЗСО №225
м. Києва

У нашій школі з 05 по 09 листопада пройшов тиждень української писемності та мови, який підготовили і провели учителі української мови та літератури.

У класах пройшли виховні години «Тиждень під зіркою української мови», випустили газети, вислови про мову видатних людей, кросворди, ребуси. В бібліотеці школи - книжкова виставка «Сучасні українські письменники – дітям», «Поетична мозаїка». Для учнів 4-5 класів учні 8 класів провели інформаційні хвилинки "Цікаві сторінки української писемності та мови."


Цікавою була зустріч з молодими письменницями Валентиною Захабурою та ВалентиноюВздульською.


А учні 6 класу побували в гостях у Моволандії, хоч нелегкою була дорога. Довелося їм пройти плутанину зі словами, манівцями, розгадати нісенітниці, пройти через водоспад фразеологізмів, долину Синтаксинію, пунктуаційні завали, лабіринт, поки вони потрапили на гостину. А яка ж гостина без чаю.


Учні 7 класів змагалися, хто ж сильніший у знаннях: дівчата чарівниці чи хлопці-козачата. Вони заглиблювалися у бездонність народної мудрості, малювали фразеологізми, співали, обмінювалися ролями, ділилися знаннями про талановитих людей України – і довели, що дівчата ні в чому не поступаються козачатам.


Учні 8 класів зійшлися у двобої  на мовно-літературному турнірі «Я знаю силу слова». .Вони   показали свої знання   з лексикології, фонетики, розгадували кросворди, ребуси,  впізнавали  митця слова;провели конкурс " Я- автор мрії".


Закінчився тиждень святковим концертом“Ти наше диво калинове, кохана материнська мово!”, підготовленим учнями 9-10 класів.