ЗЗСО №225
м. Києва

22 березня 2018 року на базі Центру науково-технічної творчості молоді «Сфера» відбувся районний конкурс з початкового технічного моделювання серед учнів початкових класів навчальних закладів району.

Мета конкурсу – формування техніко-технологічних знань в учнів молодшого шкільного віку, підвищення ролі початкового технічного моделювання в системі безперервної освіти, пошук та підтримка обдарованих дітей молодшого шкільного віку, збереження та розширення мережі гуртків початкового технічного моделювання в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах району, організація змістовного дозвілля учнів.

У конкурсі взяли участь учні початкових класів 12 загальноосвітніх навчальних закладів та вихованці позашкільних навчальних закладів Оболонського району, віком до 10 років включно.

Конкурс проводився в 6 номінаціях. Завдання складалися за 2 напрямками: технічному та декоративно-ужитковому.

Завдання технічного напрямку:

–  виготовлення та запуск на дальність польоту моделі ракетоплана;

– виготовлення моделі космічного корабля на основі об`ємних  геометричних фігур на вибір -  куб, циліндр, піраміда, конус.

– виготовлення моделі транспортного засобу (трактор) із металевого конструктора та запуск його по похилій площині.

Завдання декоративно-ужиткового напрямку:

– виготовлення вітальної листівки з оздобленням за вибором;

– виготовлення ляльки-мотанки з тканини;

– виготовлення іграшки (казкового героя) на основі  циліндру   (за готовою розгорткою) із додаванням різних геометричних елементів.

Учні нашої школи щороку беруть участь  в районному конкурсі з початкового технічного моделювання серед учнів початкових класів. Цьогоріч  вони вибороли два І місця у номінаціях «Виготовлення моделі транспортного засобу із металевого конструктора та запуск його по похилій площині» та «Виготовлення ляльки-мотанки з тканини». Переможцями стали Слюсар Ілля (4-в кл.) та Савенко Крістіна (4-в кл.), вихованці Родіни Наталії Василівни. Учасники, які посіли призові місця в особистій першості, нагороджені дипломами ЦНТТМ «Сфера» та призами.

Загалом команда нашої школи зайняла почесне ІІІ місце і була нагороджена  дипломом управління освіти Оболонської районної в м. Києві державної адміністрації.

Вітаємо переможців !

Бажаємо подальших успіхів і звершень!