ЗЗСО №225
м. Києва

 

З 5 по 9 лютого у нашій школі було проведено Тиждень творчості класних керівників базової та старшої школи, в рамках якого відбулися цікаві заходи з учнями,  психолого-педагогічний семінар для вчителів «Конфлікт та шляхи його вирішення» та круглий стіл «Творчість класного керівника: пошук, проблеми, знахідки».

Усі класи разом зі своїми класними керівниками взяли активну участь у проведенні заходів Тижня. ... Проведені заходи були цікавими та змістовними, класні керівники через застосування елементів інноваційних, здоров’язберігаючих та комп’ютерних технологій, проектної, ігрової та пошуково – дослідницької діяльності, нестандартних форм, методів та прийомів спрямовували виховну роботу на розвиток особистості, загальнолюдських рис, підвищення загальнокультурного рівня, патріотичних почуттів, екологічної культури. Дані види роботи з учнівськими колективами сприяли згуртованості класних колективів, формуванню у школярів громадської позиції, екологічної культури, розвитку творчих та пізнавальних інтересів, підвищенню інтересу до позакласної роботи.

Найпоширенішою формою організації виховної роботи є індивідуальна робота та  година спілкування класного керівника, яка проводиться раз на тиждень. Такі години були різноманітними за тематикою та формами проведення, пов'язаними із життям класу, школи, мікрорайону.

Класний керівник 5-В класу Святовець О.О. провела  годину спілкування на тему «Життя дається тільки раз», де учні розповіли про важливість своїх вчинків, підготували малюнки, були активними та розсудливими.

Класний керівник Кравченко Н.В., разом з учнями 6-А класу, підготувала тему «Його величність конфлікт», учні жваво обговорювали різні ситуації з свого життя та шукали раціональний вихід з ситуації, що склалася.

Учні 9-В класу, класний керівник Горніцька Н.О., провели цілий ряд психологічних тестів, іноді жартівливих, які допомогли їм визначити уподобані ними види діяльності в майбутньому, отримали інформацію про різноманітні професії.

Класні керівники підвищили свій методичний рівень завдяки участі у психолого-педагогічному семінарі «Конфлікт та шляхи його вирішення», який підготувала соціально-психологічна служба школи, а саме соціальний педагог Яриш Н.В.

Тиждень закінчився круглим столом «Творчість класного керівника: пошук, проблеми, знахідки», де класні керівники ознайомилися з презентацією методичної розробки Кравченко Н.В. на тему «Інноваційні виховні технології у роботі класного керівника», обговорили «Методичні поради», які підготувала завідувачка бібліотекою Саприкіна Н.Г. та обмінялися враженнями про сучасні виховні технології.