ЗЗСО №225
м. Києва

 

Цікаво і змістовно пройшов в нашій школі Міжнародний день миру, який відзначають у всьому світі із 1982 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню.

До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте в резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня.

Учні 5-А класу запропонували зробити загальновідомий символ миру – білого голуба із паперових долоньок, які із задоволенням  виготовили власноруч учні початкових класів. Плакат «Ми за Мир» тепер займає почесне місце на виставці дітичих саморобок «Мирного неба тобі, Україно!».

Також цього дня відбулася дуже цікава і змістовна зустріч з професоркою Парижського університету, докторкою наук, засновницеєю благодійної організації «Жінки у війні», авторкою більше 14 книжок, волонтеркою та миротворцем Керрол Манн. Під час зустрічі обговорювали проблеми миру та обмінювалися інформацією та практичним досвідом діяльності по його досягненню. Адже у сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія, а нестабільність, страх та насилля – не просто лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам… Зустріч проходила англійською мовою і учні  нашої школи прийняли активну участь у розмові.