ЗЗСО №225
м. Києва

Поки учні відпочивають на осінніх канікулах, вчителі нашої школи працюють та науково розвиваються !

Відвідання музею «Експериментаніум» - це була виїзна педагогічна рада вчителів нашої школи.

«Експериментаніум» — це науково-розважальний центр, у якому демонструються закони науки та явища навколишнього світу, а розташований він на Подолі у Києві.

Тож як перевірити електропровідність різних предметів, запустити хмаринку під самісіньку стелю, намалювати хитромудрий візерунок за допомогою маятника? Треба тільки простягнути руку, щоб ввімкнути, повернути, розкрутити, натиснути, потягти, штовхнути і на власні очі побачити, як працює той чи інший закон, про який йшлося на шкільних уроках. І все це особисто спробувати вдалось нашим вчителям.



Завдяки інтерактивним експонатам музею кожен з нас зміг відчути себе справжнім дослідником, «доторкнутися» до науки: тут власноруч будують мости без жодного цвяха, спостерігають зародження торнадо, зазирають у нескінченність, створюють блискавку, змушують літати магніт і здійснюють чимало нових відкриттів.



Постійна експозиція музею присвячена таким розділам фізики, як механіка, оптика, електрика, магнетизм, акустика. В окремому залі представлена анатомія.


Також у музеї вчителі знайшли різноманітні оптичні ілюзії та головоломки, тож їм на допомогу прийшли доброзичливі екскурсоводи — студенти та випускники технічних вузів.


Скажімо зразу, дві години перебування в музеї пролетіли дуже швидко, настільки було цікаво і пізнавально, тому з'явилося бажання згодом туди повернутися з учнями школи та приділити "експериментальній науці" ще більше часу....


А для тих, хто ще не був у музеї «Експериментаніум», тим людям, наші вчителі настійно рекомендують і навіть наполягають у відвіданні цього цікавого і дуже пізнавального закладу!