ЗЗСО №225
м. Києва

З 17-18 вересня розпочалася низка захоплюючих заходів патріотичного спрямування для школярів 9-11 класів із 10 районів Києва. Масштабна подія козацько-виховного характеру, Козак-Квест вже дев’ятий раз проводиться в столиці України і набирає все більше обертів та популярності серед школярів, вчителів та їхніх батьків.

Козак-Квест - це патріотична квестова подія, котру започаткував Вадим Васильчук, депутат Київради разом із ГС "Центр національно-патріотичного виховання" та ГО Братство Козацького Бойового Звичаю "Спас". Цьогоріч захід відбувається ще і за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

Козак-Квест передбачає різноманітні козацькі активності для шкільних команд, кожна з яких складається із десяти школярів однієї школи, серед яких як мінімум троє дівчат. Вся команда проходить яскраві 5-годинні змагання розраховані на перевірку як фізичних, так і розумових здібностей, зокрема, знань з історії України.

У програмі цього року: конкурс-селфі для шкільних команд, власне, змагання між школярами, пригощання гарячим чаєм та кулішем, фінальні фото та вручення заохочувальних призів командам та учасникам.