ЗЗСО №225
м. Києва

Вручення першої іменної стипендії голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації учню нашої школи

29 квітня 2016 року відбулося вручення першої в історії освіти Оболоні іменної стипендії, заснованої головою Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Цибульщаком О.Л. для підтримки найбільш талановитих представників учнівської молоді району, що виявили  глибокі знання з базових дисциплін, реалізувавши їх в найбільш цікавих учнівських інноваційних науково-дослідницьких проектах.

Першим учнем, якому було призначено іменну стипендію голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, став учень 10-го класу школи І-ІІІ ступенів № 225 Оболонського району м. Києва Іванченко Микола Володимирович. Він – багаторазовий переможець районних  предметних олімпіад з хімії; дійсний член Малої академії наук України; призер  ІІ і ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції хімії (відділення хімії та біології);  автор робіт: «Одержання люмінісцентних покриттів» та «Одержання абсорбенту для нафти і нафтопродуктів у середовищі води та підвищеної вологості на основі гідрофобізованого перліту»; лауреат конкурсу  наукових проектів з питань захисту довкілля, що проходив у рамках Київської олімпіади з екології «DreamECO»; переможець Всеукраїнського Інтернет-турніру із природничих дисциплін «Відкрита природнича демонстрація» (у складі команди учнів школи № 225 «Зірка 1»).

Задум заснування такої стипендії з’явився після проведення в лютому 2016 року районного заходу «Ярмарок ідей на Оболоні», де тоді ще майбутній стипендіат вразив результатами своїх наукових досліджень не лише пересічних відвідувачів, а й відомих науковців, що були запрошені на захід у якості експертів.

Вітаємо Миколу та бажаємо ще багато творчих та особистих злетів і перемог, реалізації всіх задумів, прагнення до нових звершень і, звичайно, удачі.

Сподіваємося, що в майбутньому ім’я Іванченка Миколи Володимировича буде відоме як ім’я видатного ученого-дослідника не лише в Україні, а й за її межами.